Varför jag inte längre är en del av Aletheia

För att det inte ska spekuleras och frågas så mycket över varför jag inte längre är en del av Aletheia Blogg & Tankesmedja kommer jag i denna post besvara en del av de funderingar folk kanske har.

Jag har under nästan ett års tid varit del av Aletheia Blogg & Tankesmedja. När Daniel (MTC) kontaktade mig för ett år sedan var jag skeptisk till hans idé om gemensam blogg och ville först inte göra detta. Efter att det fick mogna en stund såg jag att detta kunde bli spännande och bra, och själva namnet ”Aletheia” var min ide´. Det var verkligen tre ”andliga vildar” som samlades under ett tak, och vi fick en flying start på bloggen efter Dagens korta artikel om oss. Från att ha varit helt okända gick vi fort till att bli den största kristna bloggen i Sverige, och visst har det varit spännande!

På ett tidigt stadium märkte man vissa skillnader mellan oss som skrev, och det hände att vi ibland rök ihop över ett och annat. Så är det alltid i början av något nytt. Man tänker på hur man själv önskar att det ska vara, medan andra kanske tänker annorlunda. Det kan skapa friktion! För min egen del måste jag även evaluera det jag själv skrivit i kommentarer och artiklar och även i mail, och den som tror sig vara felfri är enbart högmodig. Även jag har gjort en del fel.

Den observanta läsaren har lagt märke till att jag och Haggaj haft en del offentliga debatter gentemot varandra, och det är korrekt att vi i många frågor varit oense. En del läsare har mailat mig där de uttryckt förvåning och sorg över den hårda ton som ofta förts i de olika debatterna, och jag har besvarat dessa utifrån en viss förståelse för deras frustration. Dock har jag länge hoppats på en förändring. Att många läsare lämnade Aletheia efter att ha blivit bemötta på ett hårt sätt har inte varit roligt att bevittna. Jag vill återigen poängtera att jag själv har del i att det varit på detta sätt och beklagar det på det starkaste.

Ibland har man nog låtit känslorna dansa i otakt med förnuftet, och kommentarer och mail som skrivs då blir aldrig fruktbara. Det finns absolut ett och annat jag kunde tänkt mig var oskrivet från min sida. De som jag sårat och stött bort vill jag be om förlåtelse! Det gäller även mina bröder i Aletheia.

Efter att ha haft en del interna utmaningar under några månaders tid, bestämdes det alltså att jag inte längre skulle vara en del av Aletheia Blogg & Tankesmedja. Detta var inget jag själv önskade, men beslutet fattades och verkställdes omedelbart under fredagen. Detaljer runt detta önskar jag inte gå in på mer än vad som redan förklarats här ovan, men det har varit en smärtsam helg med många tårar. Jag berättar inte detta för att få sympati, men är bara ärlig om hur jag har upplevt det som inträffat. Jag hoppades att våra interna utmaningar skulle lösa sig under hösten, men var sedan en månad tillbaka förberedd på att vi kunde gå skilda vägar.

Nu är äventyret Aletheia över för min del, och jag lägger det bakom mig och går vidare. Även om samarbetet med MTC & Haggaj fick ett oväntat slut önskar jag välsigna dem i det vidare arbetet. Mitt råd till dem i debatter och artiklar är som jag sagt tidigare – Man kan vara tuff men ändå mjuk!

Jag kommer besvara frågor till en viss grad gällande det som skrivits ovan, men ber om förståelse och respekt för att detaljer kring det som bör förbli mellan mig och de övriga i Aletheia också får förbli mellan oss. Alla behöver inte veta allt!

/Andréas

Annonser

44 kommentarer

Under Andy

44 svar till “Varför jag inte längre är en del av Aletheia

 1. Hej Andreas,

  Ibland kommer Gud med oväntade bönsvar, och när vi blir ledd av Gud- så kommer även separation, då Gud normalt för oss från ett ställe till ett annat.
  Utan att vara helt överandlig- så tror jag Gud har ett och annat att göra med den här tuffa helgen för dig.

  När jag själv kom över Aletheia för 4 månader sen, tyckte jag det var häftigt- en bra kristen blogg som kunde vara ett medel till självransakan hos den svenska kristenheten. Men sen tycker jag det bara har sporat ur, och den frukt man kan se- är inte god.

  Tror även detta kommer till att bli en ytterst populär blogg. Vi är många av oss som har bestämd oss att föra våran fokus till din blogg istället för Aletheia, du har många brödre och systrar runt dig.

  Gud välsigne och bevara dig

 2. Don’t cry, this is a blessing in disguise.

  Selv synes jeg det ble forvirrende med så mange forskjellige tanker på Aletheia, siden man ikke alltid tenkte over at det var tre forskjellige som skrev, men så på det som ET nettsted.

  Når man har såpass forskjellige tanker, tror jeg ingen er tjent med å presentere dem på samme side. Det er fint med fellesarbeid og debattforum, og tror kristne bør tåle debatter i langt større grad uten at det blir så mye sår av det. En god debatt er bare sunn! Likevel: Benny Hinn og Egil Svartdahl kunne sikkert ha prekt på samme konferanse uten problem, men det hadde bare blitt kaos om de skulle arrangert selve konferansen SAMMEN. 🙂

  De som først og fremst satte pris på dine skriverier, kan uten problem flytte over til denne siden, og de som best likte de andre har fortsatt Aletheia.

  Tror ikke du vil få færre lesere nå…

 3. Hejsan Andy!
  Tack för ditt klargörande. Kommer följa din blogg framöver. Var riktigt välsignad mannen!

 4. Tråkigt! Förstår att helgen har varit jobbig!

  Du får ivf nya läsare med detta. Denna blogg hamnar i min rss-läsare – där har aldrig Aletheia varit.

 5. Prophetone

  Hej Andy!

  Så du har lämnat Aletheia… Jag är inte ett dugg förvånad men samtidigt har jag fått respekt för det du står för, även om jag kanske inte delar dina åsikter i allt. Lycka till och det ska bli spännande att följa inläggen här framöver.

  MVH

 6. foretagsledare

  vaddå inte del av… ?

  Under mina bokmärken finns ni ju samlade 🙂

 7. A Maria E

  Jag känner med dig i din situation och förstår att det måste kännas hårt att inte längre få vara en del av det projekt man själv varit med och startat och som man lagt ned massor med tid och energi i.

  Jag har uppskattat dina artiklar på Aletheia bäst och med din ödmjuka inställning kommer du att kunna gå långt med din blogg.

  Ett litet tips till dig: skriv inte något bara för att du känner pressen att producera något – det är bättre med kvalitet än kvantitet.

  Jag önskar dig Guds välsignelse med din nya blogg, broder!

 8. De la cruz

  Lycka till Andy det är ett nöje att läsa dina blogg inlägg! Be blessed.

 9. Flotte greier, Andy.
  Siden Aletheia etterhvert ble et ”jødisk” forum, tror jeg det var lurt av deg å forlate skuten.

  Jeg ser frem til nye og kraftfulle debatter med deg. Vi deler mye, men er nok rivende uenige om masse også. Likevel er det alltid en god ting å få belyse emner – så lenge man ikke bli uvenner.

  Gleder meg til fortsettelsen…

  Mvh
  Patriarken
  Bloggpatriarkatet

 10. Andy,
  Även om du inte ville splittringen så har det i alla fall fört med sig att jag läser dina inlägg igen. Var så fruktansvärt uttråkad av all revoltanda och så lite kärlek och just nådesförkunnelse på den andra bloggen.
  Fortsätt i en anda av nåd och kärlek!

 11. Jag kan instämma med några av ovanstående talare i det att jag tror detta är en dold välsignelse. Jag tror helt enkelt att du kan vila i att Gud har saken under kontroll.

  Altetheia ville jag inte länka till från min blogg, just pga att jag vet hur svårt det kan vara att separera människor åt i bloggosfären. Om man dessutom kallar sig tankesmedja och skriver under gemensam programförklaring blir det förstås ännu svårare.

  Den hårdhet jag sett på Aletheia har dock du inte bidragit till. Det är i sig en bra anledning att inte vara en del av Aletheia.

  Din blogg stod i min bloggs länklista från dag 1, och kommer fortsätta göra så.

 12. Tack för förklaringen. Det känns bra när man är ganska ny här ute att få lite bakgrund och uppdatering.

  Dina artiklar som jag sett hittills fångar på pricken skärningspunkten som vi står i idag. Det är viktigt att t.ex. Ulf Ekman kommer till tals när det gäller framtid eftersom han alltmer lyser fram som dominerande ledare inom svensk kristenhet. Nu är han långt ifrån ensam, men du fångar det viktiga och väsentliga och lämnar övriga hårklyverier till andra.

  Lycka till!

 13. Så synd at det var så det gikk til, men Aletheia holder jo på å bli en Ikke-kristen blogg så det er bra du ikke er med der lenger.
  Skal bytte ut Aletheia og lenke til din blogg istedet , hadde sluttet å lese den uansett. 😉

 14. Tiger

  Andy: Tror detta blir skitbra…

 15. Andy

  Michael H:
  Ibland har man svårt för att se att Gud kan ha en plan med saker och ting som sker i livet. Det kan verka som det motsatta när det gör ont, men i detta fall tror och ber jag om att Han faktiskt har en plan och mening med det som skedde. Jag ber om att Han ska leda mig på de rätta vägarna för Hans namns skull, och är oerhört tacksam för de människor jag vet ber för mig.

  Bless!

  David Åleskjær:
  I guess thats true! Jeg skjønner at en del hadde vanskelig for å skille på det som skrevs av de forskjellige skribentene på Aletheia, på gott og ondt faktiskt. Respons fra enkelte under disse dagene har bekreftet det du gir uttrykk for. Jeg håper og tror at det blir annerledes her. For min egen del blir det selvfølgelig lettere å jobbe helt og hållet med de personer jeg ønsker, samt å koncentrere meg om det jeg brenner for.

  Vi mailes! 😉

  Cucca:
  Ett klargörande var på sin plats tycker jag. Det är ändå så pass många som följde Aletheia, och det är dumt om det bara blir massa konspirationsteorier och spekulationer… 😉

  Bless U2!

  Johan Stenberg:
  Jag tackar ödmjukast! Hoppas även du kan finna något av värde här, och att kanske jag kan kan finna guldkorn hos dig!

  Var välsignad käre broder!

  Prophetone:
  Det samma kan jag skriva under på! Att vi ser olika på diverse frågor men ändå är syskon i Herren är viktigt att tänka på när ett samtal hettar till.

  Var rikligen välsignad!

  Företagsledare:
  ”Herren ger och Herren tar…” har jag hört någon säga. Även om vi har splittrats är vi ju syskon, men även sykon flyttar från varandra när tiden är inne.

  Bless!

  A Maria E:
  Tack för dina vänliga ord och din förmaning. Nu har jag chansen att driva den här bliggen utifrån de premisser jag sätter själv, och familjelivet ska prioriteras i större grad än tidigare. Min intention är att det ska skrivas 1-2 artiklar i veckan, och om det är kvalitet över de får läsarna avgöra. Fler än detta är en bonus, men jag satsar även på profilerade gästskribenter. Det tar nog lite tid att hitta den rätta profilen, men jag har en del tankar och drömmar i mitt hjärta…

  Sköt om dig du också!

  De la Cruz:
  Tack! Det har varit givande att ta del i dina kommentarer på Aletheia, även om du också varit ”sträng” emot mig ibland. 😉 Fortsätt med det också här om du anser att det behövs!

  Bless!

  Patriarken:
  Jeg takker og bukker! Hvorvidt Aletheia ble et ”jødisk forum” vet jeg ikke, men at det i en periode var mye om Israel og det jødiske skal jeg holde med om. Jeg tror det finnes kilder i det jødiske å oppdage, men la oss for all del ikke tro at vi skal bli som jødene. Jeg ser frem emot å samtale med deg, og det du nevner om at vennlighet/kjærlighet må være det grunnleggende i en debatt sier jeg ja og amen til!

  Deg, meg og Torgils på en kafe´snart…?

  Helena:
  Jag var ju en del av revolten och har i flera artiklar och kommentarer skrivit saker som upprört dig. Jag hoppas jag ska bli bättre på att lyssna på andra och ska också försöka förstå i stället för att missförstå. Det kommer nog inslag av nådesförkunnelsen här på sikt!

  Var välsignad!

  John Nilsson:
  Jag registrerar det du säger och tackar samtidigt för länken. Även om jag själv anser att det i en del fall varit hårdhet från min sida, tackar jag för att du sett annorlunda på det.

  Detta är bara början, för det finns så mycket mer…

  Gun-Britt:
  Det är nog inte lätt att komma rakt in i en konfliktfylld bloggvärld! Välkommen till cyberspace i alla fall. När det lugnat sig en aning ska jag besöka din blogg och läsa det du skriver.

  Kanske alla de som läser här kunde avlagt ett besök hos Gun-Britt. Hon är helt ny i bloggvärlden. Skriv en hälsning på hennes blogg! 🙂

  Rudie:
  Jeg takker for lenken, men Aletheia drives av to kristne brødre og de har ingen planer om å konvertere til jødedommen. Jeg skjønner at man som utenstående kan få intrykk av det etter de mange artiklene om jødisk høytider etc.

  Bless!

  Tiger:
  Jag tror det också, men det är läsarna/skribenterna som utgör skillnaden på om det blir bra eller dåligt. Samtalet kommer att visa det…

  Vi hörs!

 16. Andy
  Jag tror att detta är ett lyckokast för dig… Men det beror förstås också på hur du förvaltar din nya blogg och det förtroendekapital du har skapat genom dina seriösa och (ofta) nyanserade inlägg på Aletheia.

  Om du menar vad du skrev till Helena här ovan så tror jag Gud kommer välsigna detta forum!

  Allt gott!

 17. Andy,
  ja, jag håller inte med i allt som du skriver, men du har börjat lyssna även på vad dina ‘motståndare’ säger och det gör det möjligt med en diskussion.

  Jag har väl inte varit särskilt mild mot dig heller när du skrivit saker som jag ansett varit fel. 😉 Jag skall försöka lyssna mer även jag.

  Det kommer säkert erbjudas fler tillfällen framöver till meningsskiljaktigheter (se bland annat https://glandberger.wordpress.com/2008/09/18/sakramental-teologi-och-jesu-enhet-kan-de-forenas/#comment-51888 ).

  Guds frid!

 18. WWW.HIMMELRIKET.NO

  Gratulerer med egen blogg.
  Skal bli interessant å lese dine meninger og de svar som kommer.
  Kristne behøves i bloggverden.

  Å stå alene med en blogg kan være krevende.
  Kanskje skal du finne noen å samarbeide med etterhvert.

  http://www.himmelriket.no

 19. David R

  Andy,

  jag kommer att följa din nya blogg med intresse. Jag föredrar ditt sätt att skriva, dvs få men oftast välskrivna artiklar. Fortsätt med det. Jag fördrar också att du fortsätter att kommenterar en gång per dag istället för att kommentera så fort som möjligt som en del andra gör. Tyvärr är snabba kommentarer ofta ogenomtänkta…

  Jag hoppas även att din mer ödmjuka framtoning skapar en debatt med mer respekt för varandra och mindre pajkastning. Men jag hoppas även att du fortsätter ta upp obekväma sanningar inom kristenheten.

  Ha det så bra

  Ps. Kommer du att ta upp Wilkersons budskap till Sverige som jag har mejlat dig om tidigare?. ds

  mvh
  David R

 20. Monica Rønhovde

  Gratulerer med ny blogg, Andreas!
  Kommer til å lese og følge med 😉

 21. kristina

  Grattis till den nya bloggen och fortsätt med den ödmjuka tonen i debatten

 22. Andy

  Tuve:
  Jag tror också detta var det bästa som kunde hända, även om det skedde på ett dramatiskt sätt. Jag menade det jag sa till Helena, men om jag trampar fel hoppas jag de som läser här bidrar till att hjälpa mig. Jag önskar att respekt och kärlek ska vara grundläggande värderingar här hos mig, och om man inte är villig att lyssna på andra är man dömd att misslyckas.

  Allt gott till dig också!

  Helena:
  Som jag sa till Tuve är det viktigt att man har respekt och kärlek till alla oavsett åsikt. Jag håller ju definitivt inte mer er katoliker i allt, men jag har sett en äkthet hos dig och Tuve många bör missunna er.

  Var välsignad!

  Michael Helders:
  Jag såg och lyssnade! Den var både relevant och vacker!

  Tack!

  http://WWW.HIMMELRIKET.NO:
  Takk for det! Har du et navn? Det er lettere å snakke med deg om jeg har et navn å forholde meg til. Jeg er åpen for forandringer fremover, og min bønn er at Gud skal vise hvordan dette skal bygges videre. Jeg er ikke interessert i å bygge en plattform for meg selv, så jeg ser med spenning på fremtiden!

  Vær velsignet!

  David R.
  Tack för det! Om jag ska klara av detta utan att det går ut över familjen behöver jag göra som du säger. Det har jag också tänkt på en stund. Angående Wilkersons budskap önskar jag föra fram det under hösten. Det har skett en del saker under sommaren och början av hösten, men jag ska ta fram det och se på det igen. Har ett projekt på gång tillsammans med en vän i form av en artikelserie på 2-3 delar. Vi påbörjar den under helgen hoppas jag.

  Var rikligen välsignad broder!

  Monika R:
  Takk for det! Om du skjønner svensk er det bare å lese. Kanskje jeg må ta en og annen artikkel på norsk noen gang, for det er en del nordmenn her også… 😉

  Bless!

  Kristina:
  Tack för det! Jag hoppas alla ska kunna känna sig välkomna här, och att tonen ska fortsätta vara mjuk hos oss alla.

  Bless!

 23. Kristen Kristensson

  Först och främst vill jag önska dig lycka till med din egen blogg.

  Dock vill jag beklaga att du har sett dig tvungen att ta detta steg. Och jag tror också tyvärr att det är ett misstag. Ensam är inte stark, tyvärr. Det är bättre att vara med och påverka inifrån än att stå utanför.

  När man driver en blogg vill man ha många läsare. För att attrahera läsare behöver bloggen uppdateras ofta. Det är lättare på tre personer än ensam. Summan är större än delarna. Att man befinner sig under samma tak innebär inte att man måste dela alla åsikter.

  Tyvärr tror jag att du kommer att ångra dig när du ser att du når ut till betydligt färre läsare med en egen blogg än vad du gjorde på Aletheia.

  Men du måste naturligtvis göra det du känner är bäst. Som sagt, lycka till.

 24. foretagsledare

  Hé va la ett väldans smickrande så länge tårtan har presenterats me ljus & grädde…

  Kom igen när endast den torra tårtbotten är kvar …
  – när artiklarna är uppätna.

  Då lyser kanske ljusen på en annan tårta & ni flockas där i granngårn… 🙂

 25. A Maria E

  Kristen Kristensson:

  ”Efter att ha haft en del interna utmaningar under några månaders tid, bestämdes det alltså att jag inte längre skulle vara en del av Aletheia Blogg & Tankesmedja. Detta var inget jag själv önskade, men beslutet fattades och verkställdes omedelbart under fredagen.”

  Som du ser ovan så var det inte Andy som valde att lämna Aletheia.

 26. Hej igen!

  Eftersom jag var så ny när jag ”hittat” Aletheia (långt efter alla andra) så blev jag glad över att sidan var så bra. Jag förstod inte mycket av vad som hänt. Jag tror (av flera anledningar) att jag förstår allt bättre redan nu!

  Desto större anledning att mest hålla sig till denna blogg.

 27. Tråkit att du hafft det jobbigt och varit lessen.
  Jag tror absolut Gud har börjat ta dig in i någonting nytt. Jag tänker på bibelstället i
  Jesaja. 43:18-19

  Jag tror det blir bäst om du får läsa den själv.

  Jag kommer definitivt följa det du skriver på denna blogg.

 28. Martin Kronbäck

  Jag kommer definitivt att följa din blogg.

  Låt ingen placera in dig i ett fack, utan fortsätt följa Jesus och fortsätt vara den du är.

  Jag önskar Dig all välsignelse med bloggen

  Ett bibelställe som jag vill ge till dig:
  Jeremia 1:4-1o

  Hälsn Martin

 29. Martin Kronbäck

  Jimmy…

  ooops det var inte medingen å härmas

  jag skrev samma sak som det som jag nyss läst..
  men det var omedvetet…

  Såg det nu 🙂

  /Martin

 30. S

  Andy, du var den enda man kunde samtala med på Aletheia enligt min ringa mening. Numera läser jag ibland men har sedan länge slutat kommentera. Följer nu mkt hellre din blogg istället och önskar all lycka!

 31. Andy

  S:
  Jag tackar för komplimangen. Vi får hoppas att de andra två på Aletheia tar till sig en del av de signaler flera har gett ang. samtalstonen. Min intention är att det ska vara högt i taket också här, fast ett samtal som i större grad bygger på restekt och kärlek.

  Gud välsigne dig!

 32. Kai

  Lykke til Andy! Du har en viktig tjeneste! Vær velsignet!

 33. Tråkigt att höra om splittringen… 😦

  Det var länge sen jag tittade in på Aletheia eftersom det ett tag i början mest bara verkade gå ut på att kritisera vissa samfund (katoliker inte minst). Jag vet alltså inte hur det har varit där senare. Men utifrån det jag har läst här och nu så hoppas jag att det som hänt leder till något bra även där.

  Jag länkar till din nya blogg. Har själv en ny blogg som du kanske vill ta en titt på.

  Må Gud välsigna dig – och dem som blev kvar i Aletheia. Må Gud göra något gott av det hela…

 34. Andy

  Hej Charlotte!
  Det var länge sen, men det är lika mycket mitt fel! Jag har smygkikat lite på din nya blogg faktiskt. Angående Aletheia var det nog lika bra det som skedde, även om det var oförväntat. Det finns mycket att säga, men än så länge får det vara osagt…

  När jag kommer med en uppgradering av sidan finns du med i länklistan. Jag väntar på att mitt domän ska överföras från USA till en skandinavisk server. Tar tydligen lååååååång tid.

  Bless!

 35. Jaha, det smygkikas visst lite här och var… 😉

  Det är inte förbjudet att kommentera…

  Kan känna igen mig i mycket av det du skriver i det här inlägget… Inspirerades till att skriva lite allmänt om splittring…

  Ja, det är bäst att hålla tyst om det mesta när något liknande har hänt – att inte ta upp detaljer.

  Man får förlåta det som varit och gå vidare, det vinner man mest på i längden.

  Frid!

 36. P.S. Man lär sig också massor som man har nytta av sen… Så något gott kan det komma ur en sådan här erfarenhet.

 37. Jeremiah Revolution

  Hej Andy! gillar din blogg 🙂

 38. Jeremiah Revolution

  Andy har du läst REIMAGINIG CHURCH av Frank Viola? eller REVOLUTION av George Barna? Jag håller precis på att läsa den förstnämnda

  Nyfiken på om du har/leder en husförsamling??

  Om man får ”beställa” en blogg 🙂 så vore det intressant att läsa om organic church/house church rörelsen. Den är ju både rosad och risad.

 39. Jeremiah Revolution

  REIMAGINING CHURCH skulle det stå

 40. Andy

  Hej Jeremiah Revolution!
  Välkommen till bloggen! Jag har inte läst böckerna du nämner, men ”Pagan christianity” av George Barna beställde jag i våras. Har bara läst några kapitel, men ska försöka läsa lite mer under hösten. Intressant bok måste jag säga!

  Det är inte helt omöjligt att de ämnen du efterlyser kommer här på bloggen. Jag har ingen husförsamling själv, men går ibland till en husgrupp som möts 1 gång i veckan. Vad är din egen bakgrund förresten?

  Bless!

 41. Jeremiah Revolution

  Är inte med i nån lokal församling nu då jag lämnade en för ett tag sen.. Är väl lite bränd fortfarande..

  Har varit med i flera samfundsoberoende församlingar.

  Är gospelsångare och längtar ofta till USA där jag trivs i de svarta kyrkorna..

  Är väl en teologiintresserad ambivalent karismatisk messianskinfluerad typ som inte är säker på mkt förutom att jag behöver mer av Jesus … 🙂

  Just nu studerar jag hebreiska på Göteborgs Universitet

 42. Jeremiah Revolution

  Andy, Du förstår väl att jag skriver med glimten i ögat?

  Jag är inte skitzofren.. 🙂 försöker bara lyssna på olika rörelsers utläggning av Bibeln och jämför ”om det förhåller sig så”, det har gjort mig lite mindre självsäker och har gjort mig ännu mer intresserad av att studera Bibeln. Kanske är det för att man har en lärarkallelse?

  Det viktigaste är ju inte teologiska detaljer utan Jesus som person, att samlas kring honom!

 43. Andy

  J.R:
  Självklart! 😉

  En bra regel är att man ”äter fisken men spottar ut benen…”. Jesus är det viktigaste! Det är Han som är vår frälsning, vårt hopp, ja allt egentligen!

  Bless´n good night.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s